Afsluiting A2 toe- en afritten inclusief Maastrichterweg tijdens zomerperiode

Logo provincie Noord Brabant Logo waterschap Aa en Maas Logo De Vaart
20 juni 2017

In de zomervakantie vinden er vanaf zaterdag 15 juli tot maandag 28 augustus werkzaamheden plaats bij de aansluiting N279 op de toe- en afritten van de A2. Verkeer van en naar en de A2 ondervindt daarvan hinder. Deze grootschalige afsluiting gebeurt in twee fases en is nodig om de toekomstige rijbanen op de N279 aan te laten sluiten op de A2 toe- en afritten. Om de hinder zo minimaal mogelijk te houden, is bewust gekozen de werkzaamheden in de zomervakantie uit te voeren.

Afsluiting westelijke toe- en afrit
Vanaf zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 4 augustus is voor weggebruikers vanuit Utrecht afrit 21 richting Veghel drie weken (week 29, 30 en 31) dicht evenals de toerit vanaf de N279 in de richting Eindhoven/Tilburg. Ook is de Maastrichtseweg (N279) afgesloten vanaf de Oosterplas tot aan de oostelijke kruising.

Afsluiting westelijke toe- en afrit aansluiting 21 Veghel en N279_15 juli tot en met 4 augustus 2017

Omleidingsroute
Verkeer op N279 vanuit richting Veghel naar ‘s-Hertogenbosch en naar het zuiden wordt omgeleid via A2|A59 afrit 20 Rosmalen, Bruistensingel en A2.
Verkeer op A2 vanuit het noorden richting Veghel en ‘s-Hertogenbosch wordt omgeleid via A2 afrit 22 Sint-Michielsgestel.
Verkeer vanuit centrum ‘s-Hertogenbosch wordt omgeleid via Gestelseweg en A2 afrit 22 Sint-Michielsgestel.

Afsluiting oostelijke toe- en afrit
Vanaf vrijdag 4 augustus tot maandag 28 augustus gaat de oostelijke toe- en afrit drie weken (week 32, 33 en 34) dicht. Verkeer vanuit Veghel kan dan niet de toerit naar de A2 richting Utrecht/Nijmegen gebruiken. Verkeer vanuit Eindhoven kan de afrit 21 Veghel vanaf de A2 niet gebruiken.

Afsluiting oostelijke toe- en afrit aansluiting 21 Veghel_4 tot 28 augustus 2017

Omleidingsroute
Verkeer op N279 vanuit richting Veghel naar het noorden wordt omgeleid via A2 afrit 22 Sint-Michielsgestel en A2.
Verkeer op A2 vanuit het zuiden richting Veghel en ‘s-Hertogenbosch wordt omgeleid via A2|A59 afrit 20 Rosmalen, Bruistensingel en A2.

Afsluiting Dungense Brug
In de periode van 17 juli tot en met 28 juli realiseert gemeente Sint-Michelsgestel een duiker, faunatunnel en stuw tussen de Poeldonksedijk en Eeterij De Dungense Brug. De weg is daardoor afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via Milrooijsebrug. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang. Voor meer informatie: www.sint-michielsgestel.nl

Arriva
Vanwege werkzaamheden van provincie Noord-Brabant en van gemeente Sint Michelsgestel rijdt Arriva van maandag 17 juli tot en met 4 augustus met lijn 156 tussen Den Dungen (halte Heilig Hartplein) en ’s-Hertogenbosch (halte Erasmusstraat/Vondestraat) een aangepaste busroute. Reizigers van en naar bedrijvenpark De Brand kunnen tussen Den Dungen (halte Heilig Hartplein) en De Brand gebruik maken van een pendelbus. Voor algemene vragen en informatie over reistijden neem contact op met Arriva klantenservice op telefoonnummer 0800-0232545 (gratis) of kijk op www.arriva.nl.