A2 – Nijvelaar (bedrijvenpark De Brand)

Logo provincie Noord Brabant Logo waterschap Aa en Maas Logo De Vaart

A2 – Nijvelaar (bedrijvenpark De Brand)

De laatste fase van de verbreding van de N279 tussen ‘s-Hertogenbosch en Veghel omvat de aanleg van het deel van de N279 tussen de aansluiting met de A2 en de brug Nijvelaar over het Maximakanaal (A2 – Nijvelaar). Combinatie de Vaart realiseert:
–       een nieuwe aansluiting op bedrijvenpark De Brand bij de Beusingsedijk
–       een ongelijkvloerse kruising op bedrijvenpark De Brand – De Eenhoorn
–       aangepaste aansluitingen op toe- en afritten van A2 en Maastrichtseweg

Combinatie de Vaart houdt tijdens de werkzaamheden de aansluiting naar bedrijvenpark De Brand beschikbaar voor het verkeer. De werkzaamheden gebeuren in een aantal stappen:

Nieuwe aansluiting bedrijvenpark De Brand bij de Beusingsedijk
Vanaf medio december 2016 is de toegang tot bedrijvenpark De Brand via de rotonde Beusingsdeijk in gebruik. Tijdens de werkzaamheden aan de toegang bij de Eenhoorn wordt het autoverkeer van en naar bedrijvenpark De Brand tijdig via deze toegang geleid. Het gaat om de periode van vrijdag 20 januari 21.00 uur tot eind oktober 2017. Klik hier voor omleidingsroute.

nieuwe-aansluiting-de-brand

Aanleg N279 inclusief ongelijkvloerse kruising bij huidige aansluiting De Brand
Vanaf vrijdag 20 januari 2017 21.00 uur starten wij met de aanleg van de zuidelijke rijbaan van de N279 ter hoogte van bedrijvenpark De Brand. Vervolgens werken we vanaf begin april 2017 aan de aanleg van de noordelijke rijbaan inclusief de ongelijkvloerse kruising. Verkeer van en naar bedrijvenpark De Brand wordt gedurende de werkzaamheden (20 januari tot eind oktober 2017) omgeleid via de rotonde Beusingsedijk. Klik hier voor de omleidingsroute. Voor het verkeer van en naar Veghel is deze toegang niet tijdelijk; zij rijden ook in de definitieve situatie via deze toegang.

huidige-aansluiting-de-eenhoorn_de-brand

Aansluitingen A2
In de schoolvakantie van 2017 vinden de werkzaamheden plaats bij de aansluitingen van de N279 op de A2. Vanaf zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 4 augustus (week 29 t/m 31) is de westelijke toe- en afrit van de A2 inclusief de aansluiting Maastrichtseweg afgesloten voor het verkeer. Klik hier voor omleidingsroute. Vanaf vrijdag 4 tot maandag 28 augustus (week 32 t/m 34) is de oostelijke toe- en afrit van de A2 afgesloten voor het verkeer. Klik hier voor omleidingsroute.

aansluitingen-a2

Omleidingen
De N279 is tijdens de werkzaamheden open in beiden richtingen. In diverse nachten en weekenden is één rijstrook in beide richtingen beschikbaar.
Van zaterdag 15 juli tot en met vrijdag 4 augustus 2017 is de N279 afgesloten ter hoogte van de aansluitingen op de A2.